5 Food-tips om te zorgen dat je kinderfeestje een succes wordt

Geplaatst op

Veel ouders weten dat om een kinderfeestje een succes te maken het eten minstens zo belangrijk is als de activiteit die je gaat doen. Denk bijvoorbeeld terug aan de reclame van Unox uit 2012. Na een verjaardagsfeestje met jetski’s, crossmotoren en een circus beginnen de kinderen tegen hun moeder alleen over de knakworstjes die ze hebben gegeten. De reclame werd niet voor niets genomineerd voor een Gouden Loekie; kinderen zijn nu eenmaal erg gevoelig voor eten. We hebben een vijftal tips voor je op een rijtje gezet, om zo het feestje voor je kind een spetterend succes te maken.

Hou het simpel

De eerste tip is meteen de meest voor de hand liggende. Zeker als de kinderen wat jonger zijn is het niet nodig om een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Een speciale taart is altijd een goed idee en voegt meteen iets feestelijks toe. Daarnaast zijn de meeste kinderen meer dan tevreden met frietjes en pizza.

Vermijd bestek

Als je de kinderen iets kan laten eten waarbij ze geen bestek hoeven gebruiken is het een win-win situatie. Jij hoeft als ouder geen plastic messen en vorken aan te schaffen of je normale servies af te wassen en de kinderen kunnen geen gevaarlijke dingen doen met het bestek.

Kies voor een thema

Een duidelijk en herkenbaar thema kan ieder feestje leuker maken. Helemaal als je het thema ook probeert mee te nemen in het eten wat je serveert. Maak of koop bijvoorbeeld een kindertaart van een specifiek onderwerp, zoals de favoriete voetbalclub of film van je kind. Daar kun je dan weer verder op bouwen met snacks en zelfs de presentatie van het eten.

Maak het eten onderdeel van de activiteit

Kinderen vinden het fantastisch om met eten te spelen. Ook al kan dit in sommige gevallen een hoop troep opleveren, het is wel een leuke manier om het eten echt een activiteit te maken. Denk bijvoorbeeld aan zelf (mini-)pizza’s maken, cupcakes versieren of koekjes maken. Zijn ze wat ouder en is het lekker weer buiten? Zelf barbecueën is in veel gevallen ook een hit!

Hou het veilig

Het laatste wat je wilt is dat een kind op je feestje ziek wordt doordat je bepaalde allergieën over het hoofd hebt gezien. Vraag vooraf bij de ouders na of de kinderen bepaalde producten echt niet mogen hebben. Is dat niet mogelijk? Zorg dan dat je de grootste risico-producten vermijd. Het gaat wat ver om alles glutenvrij te houden, maar laat bijvoorbeeld het eten met noten achterwege.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden