5 redenen waarom we al jaren sushi fout eten

Geplaatst op

Wist je dat er officiële tafelmanieren zijn waarop sushi gegeten moet worden? Dat is de sushi etiquette waar je als sushi-fan vast wel eens van hebt gehoord. Er zijn echter nog steeds veel mensen die sushi met moeite, tussen twee stokjes naar binnen werken en sommigen gebruiken zelfs nog gewoon een mes en vork. Dat is vloeken in de keuken en daarom leggen we in dit artikel nogmaals uit hoe je sushi wel moet eten.

1.      Twee keer dippen

Dip je sushi altijd maar één keer in de sojasaus. Hiermee voorkom je dat de rijst te nat wordt en de sushi uit elkaar valt. Maki hoor je daarnaast met de rijstkant in de sojasaus te dippen en nigiri met zowel de rijst- als de viskant.

2.      Uitlekken boven de sojasaus

Een andere reden waarom we al jaren sushi fout eten is dat we de sushi na het dippen in sojasaus erboven laten uitlekken. Dat is niet de bedoeling: breng je sushi na het dippen terug naar je bord of direct naar je mond. In Japan vindt men het zelfs onbeschoft als je sushi boven de sojasaus laat uitlekken.

3.      Eten met stokjes

Net als bij het dippen gebruik je bij bepaalde sushi je stokjes en bij andere sushi juist je handen. Bij nigiri dien je namelijk stokjes te gebruiken en maki mag je met je handen eten.

4.      Wasabi en sojasaus mengen

In tegenstelling tot wat je in veel all you can eat restaurants wordt verteld, hoor je wasabi niet met de sojasaus te mengen. Houd ze gescheiden en voorkom dat de wasabi niet goed oplost in de saus: de smaak van de wasabi verdwijnt en de aroma van de sojasaus lost op.

5.      Sushi met gember

Veel mensen vinden de combinatie van sushi en gember erg lekker. Sushi hoor je echter niet tegelijkertijd met de gember op te eten. De gember ligt op tafel om na de sushi gegeten te worden.

De tafelmanieren toepassen

Ga je binnenkort weer eens uiteten, sushi bestellen of ga je ook naar de Amsterdam Sushi Week van 6 tot 9 juni? Door bovenstaande informatie en tips toe te passen voldoe je in ieder geval helemaal aan de sushi etiquette!

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden