5 tips voor duurzaam transport

Geplaatst op

De logistieke branche veroorzaakt veel schadelijke uitstaat, bijvoorbeeld door het vervoeren van producten en grondstoffen. Hier ligt meteen ook een kans: er valt veel te winnen op het gebied van duurzaamheid. Met de onderstaande tips verduurzaam je in stappen de duurzaamheid van jouw bedrijf.

Duurzame klapkratten

Klapkratten zijn een goede manier om producten te vervoeren. Ze zijn stevig, goed stapelbaar en zijn eenvoudig in- en uit te klappen. Neem bijvoorbeeld de klapkratten van Euro Pool System. Deze kratten zijn, naast dat ze ruimtebesparend zijn en je er daarom meer van kunt vervoeren (86% volumereductie), ook nog eens 100% recyclebaar. Een must als het gaat om duurzaam transport dus.

Intermodaal vervoer

Maak gebruik van vervoer via water, door de lucht en over het land. Dit wordt ook wel intermodaal vervoer genoemd. Door het type vervoer af te stemmen op de te vervoeren lading, kun je veel tijd en geld besparen. Daarnaast verminder je ook nog eens de CO2-uitstoot. Zijn er bijvoorbeeld producten die prima met de trein kunnen worden vervoerd? Doen!

Chauffeurs trainen

Leer je chauffeurs omgaan met “Het nieuwe rijden”. Dit kan tegenwoordig door chauffeurs een speciale cursus te laten volgen waarin ze wordt geleerd om zuiniger te rijden. Onder andere het brandstofverbruik, het remmen en noodstoppen worden beoordeeld tijdens zo’n cursus.

Praten met partners

Door te praten met partners en bijvoorbeeld de spoorwegmaatschappij kun je soms tot een afspraak komen die de duurzaamheid van het transport ten goede komt. Vervoer je producten per trein en gaan er op de terugweg lege containers terug? Kijk dan of je die ruimte niet kunt benutten door producten van een ander bedrijf te vervoeren en de transportkosten te delen. Zo bespaar je geld en verminder je de CO2-uitstoot.

Trein

Vervoeren per trein kwam al een paar keer langs in dit artikel, maar we willen toch nog een keer uitlichten waarom dit zo’n goed idee is. Wist je dat vrachtwagens 6 keer zo veel uit CO2 uitstoten als treinen? En vliegtuigen zelfs 47 keer zo veel? Treinvervoer is een goede manier om je transportproces te verduurzamen.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden