Adviezen voor beginnende vegetariërs

Geplaatst op

Ben je van plan om vegetarisch te gaan eten? Dan weet je misschien nog niet zo goed wat je te wachten staat. Naast de zoektocht naar goede vleesvervangers en lekkere recepten, zul je misschien ook wel te maken krijgen met sociale situaties die je niet had verwacht. Vegetarisch eten is een mooie manier om duurzamer te leven, dus daarom geven we je in deze blog een aantal nuttige adviezen voor als je begint met vegetarisch eten.

Simpele gerechten

Ten eerste is het verstandig om te beginnen met simpele gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld gewoonweg je vlees vervangen door een vleesvervanger. Er zijn tegenwoordig een heleboel vleesvervangers die je gewoon kunt halen in de supermarkt. Kies bijvoorbeeld voor een groenteburger of vegetarisch gehakt om jouw gerecht compleet te maken.

Voldoende voedingsstoffen

Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, ondanks dat je geen vlees eet. Let er dus goed op dat je geen voedingsstoffen mist! Om extra eiwitten binnen te krijgen kun je bijvoorbeeld peulvruchten, bruine rijst, spruitjes, avocado, spinazie of tofu eten.

Uit eten

Ook uit eten zal iets anders worden als je hebt besloten om vegetarisch te eten. Ga je bijvoorbeeld uit eten met een groep vrienden of vriendinnen? Kijk dan even op de website van het restaurant waar jullie hebben gereserveerd. De meeste restaurants hebben namelijk wel een aantal vegetarische opties waaruit je kunt kiezen. En anders kun je er gewoon om vragen! Woodstone is een restaurant in Haarlem waar je heerlijke pizza kunt eten, wat je wensen ook zijn. Ook als je op je calorieën let, of als je vegetarisch, plantaardig of glutenvrij eet zijn er dus lekkere pizza’s waaruit je kunt kiezen. Er zijn dus genoeg leuke restaurants waar je ook vegetarisch kunt eten. En als je thuis bij vrienden of familie gaat eten, is het wel zo netjes om van tevoren even te melden dat je vegetarisch eet.

Bereid je voor op vragen en onwetendheid

Daarnaast is het fijn als je kunt omgaan met vragen en onwetendheid over vegetarisch eten. Misschien zullen mensen waarom je vegetarisch bent, zorg dan dat je je antwoord klaar hebt. Wees ook voorbereid op onwetende vragen, zoals of je wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, wat je dan wel eet en of je geen honger hebt.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden