Alles over de smaak van Limoncello. Zo herken je kwaliteit

Geplaatst op

De beste limoncello herken je aan zijn frisse en heldere smaak van citroenen. Deze Italiaanse likeur wordt gemaakt van citroenschillen die worden geweekt in pure alcohol, waarna een zoete siroop wordt toegevoegd. De kwaliteit van limoncello hangt sterk af van de gebruikte citroenen, idealiter afkomstig van de Amalfikust of Sicilië waar citroenen met een hoge aromatische olieconcentratie groeien. Deze citroenen geven de limoncello zijn kenmerkende frisse en intense citroensmaak. De kleur moet helder geel zijn zonder kunstmatige toevoegingen. Als de limoncello troebel is of een chemische nasmaak heeft, is dat vaak een teken van lagere kwaliteit.

Wat arancello is

Naast limoncello bestaat er ook arancello, een likeur die op vergelijkbare wijze wordt gemaakt maar dan met sinaasappelschillen. Arancello is minder bekend maar biedt een heerlijke variatie met zijn rijke sinaasappelsmaak. Deze likeur komt uit dezelfde Italiaanse traditie en wordt vaak in de winter gemaakt wanneer sinaasappels op hun best zijn. Net als bij limoncello, is de kwaliteit van arancello afhankelijk van de gebruikte fruitsoorten en de zorgvuldigheid van het productieproces. De beste arancello combineert de zoetheid van rijpe sinaasappels met een lichte bitterheid die de smaak verdiept. Probeer daarom ook eens de iets minder bekende variant van limoncello en laat je verrassen door deze smaak. 

Genieten van limoncello doe je zo

Om echt te genieten van limoncello, serveer je het goed gekoeld als digestief na een maaltijd. Deze traditie komt uit Italië waar limoncello het diner afrondt met een frisse toets. Je kunt limoncello ook gebruiken als basis voor cocktails of in desserts zoals sorbets en tiramisu voor een citrusachtige twist. Een kwalitatief goede limoncello zal zowel puur als in gemixte vorm zijn volle smaak laten zien. Liefhebbers zullen de moeite waarderen die gaat in het selecteren van de juiste ingrediënten en het zorgvuldige productieproces dat nodig is om deze geliefde Italiaanse likeur te maken. Het is het beste drankje aansluitend aan een goede maaltijd en dus altijd een goede afsluiter.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden