Catering tips: zo zorg je voor de beste smaak en voedselveiligheid

Geplaatst op

Bij het kiezen van een catering kijk je vaak naar het menu en baseer je je keuze op bijvoorbeeld hoe de hapjes smaken. Dat is natuurlijk belangrijk, maar het is ook goed om te kijken naar hoe de cateraar omgaat met voedselveiligheid. Zo is Willem de Boer, cateraar in Almere, een goede keuze als het gaat om smaak én voedselveiligheid. Ben jij een beginnend cateraar of zoek je een cateraar voor je evenement? Lees dan verder, we geven je enkele punten waar je aan moet denken.

De juiste temperatuur

Als je een cateraar kiest, kies dan altijd voor kwaliteit. Van buitenaf zien cateraars er misschien hetzelfde uit, maar ze hanteren vaak allemaal een andere werkwijze. Een van de dingen waar je op moet letten is hoe cateraars hun eten bewaren. Het bewaren van voedsel is cruciaal als we het hebben over voedselveiligheid. Koude gerechten kunnen het best onder de 5 graden Celsius worden bewaard, warme gerechten boven de 60 graden Celsius.

Opslag

Kies bakken die groot genoeg zijn om voedselpannen van verschillende afmetingen en dieptes te houden, terwijl het ook een compact oppervlak heeft zodat het in kleine auto’s of bestelwagens past. De ideale bak moet een plek hebben waar je een etiket op kunt plakken, zodat je ze altijd voor dezelfde spullen kunt gebruiken. Een goede identificatie vermindert ook het onnodig openen van de deur, wat leidt tot temperatuurverlies. Kies bakken die aan het einde van elke dienst gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Het helpt om afneembare deuren te hebben om een grondige reiniging te garanderen. Ben je op zoek naar een cateraar? Dan is dit een van de dingen waar je op kunt letten.

Recensies

Voordat je een cateraar kiest, is het verstandig om recensies over de cateraar te lezen. Dat is een van de beste manier om erachter te komen of de cateraar de juiste keuze is of niet.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden