De voordelen van een waterontharder

Geplaatst op

Waterontharders zijn een goede aanvulling voor elk type huishouden. Of je nou veel gebruik maakt van water of niet, een waterontharder komt altijd van pas. Zacht water is namelijk in alle gevallen beter, zowel voor jezelf als de portemonnee. Een waterontharder verdient zichzelf dus altijd terug!

Geen kalk meer in de badkamer

Met een waterontharder aangesloten op je waterleiding, heb je geen last meer van kalk in je water. Dit betekent dat er geen nieuwe kalkaanslag ontstaat op het sanitair en in de badkamer. Nadrogen van de badkuip, wastafel of douchecabine is dus niet meer nodig, omdat het water streeploos opdroogt.

Kleren blijven langer mooi

Je kleren, handdoeken en ander textiel behouden langer hun kleur, doordat ze minder worden aangetast door hard water. Er blijven geen kalkresten achter in je wasgoed, wat zorgt voor zachtere kleren. Nog een belangrijk voordeel van zacht water is dat je een stuk minder waspoeder hoeft te gebruiken, wat op lange termijn een mooie besparing oplevert.

Verzachtend voor haar en huid

Zacht water kunnen huidproblemen verminderen en is daarnaast beter voor je haar. Wanneer je je haar wast met hard water waar dus kalk in zit, dan blijft er kalk achter op je haar, wat weer zorgt voor dof en stug haar. Met zacht water zal haar haar snel weer soepel worden en daarnaast ook meer glanzen.

Minder schoonmaakmiddelen nodig

Met kalkvrij water zul je merken dat water beter reageert met schoonmaakmiddelen, zoals zeep en shampoo. Zacht water neemt de middelen beter op, waardoor je minder schoonmaakmiddel nodig hebt. Je bespaart dus op de schoonmaakkosten.

Servies blijft langer mooi

Servies, bestek en glas blijft langer mooi, doordat zacht water minder kalk afgeeft. Bestek dat wordt aangetast door kalk zal er na een tijdje dof uit zien. Door goed boenen is het bestek schoon te krijgen, maar met een waterontharder hoef je hier geen tijd meer in te steken.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden