Dit zijn de lekkerste wijn en kaas combinaties

Geplaatst op

Heerlijk borrelen met een glaasje wijn en een toastje met kaas erop op een verjaardag of een vrijdagavond. Heb je gezelschap dan hoort een kaasplankje er nou eenmaal bij. Kies verschillende soorten kaasjes en toast uit. Combineer de kaas met olijven en tapenade om een volledig kaasplankje te hebben. Maar wat voor soort wijn is nou eigenlijk lekker bij de kaas? En zit daar een verschil in? Ja, zeker! In dit artikel leggen wij uit welke wijn goed past bij een soort kaas.  

1. Rode wijn 

Rode wijn is voor een beginnende wijndrinker nog vaak iets te sterk. Maar in combinatie met kaas kan het een heerlijke smaak geven op de tong. Denk bijvoorbeeld aan een kaas met een rode rand zoals de Raclette kaas, Fontina DOP of de Morbier Kaas met een overheerlijke Merlot van Pauline of een Don Mendo Gran Reserva. Zeggen deze namen van de wijn of kaas je niks, schroom dan niet om het op te zoeken. Want dit zijn zeker combinaties die je eens in je leven geprobeerd moet hebben. Ben je op zoek naar deze lekkere rode wijnen neem dan eens een kijkje op de wijnwebshop Beauvin.nl.  

Wil je liever een minder sterke rode wijn drinken, kies dan voor een fruitige rode wijn in combinatie met een Camembert. Tevens smaakt deze kaas ook heerlijk met een Sauvignon Blanc.  

2. Witte wijn 

Er zijn verschillende soorten witte wijn; de bekendste is natuurlijk de witte zoete wijn ook wel Chenin of Moscato genoemd. Moscato wordt vaak gezien als dessertwijn door de zeer zoete smaak. Daarnaast bestaat de fruitige zoete wijn Pinot Grigio en de witte droge wijn Sauvignon Blanc. Maar welke kaas smaakt nou eigenlijk lekker bij deze verschillende witte wijnen?  

  • Brie met witte zoete wijn (Chenin) 
  • Blauwaderkaas met Moscato 
  • Kaasfondue met fruitige witte wijn 

Ken je nog meer heerlijke wijn kaas combinaties? Laat het ons dan weten door een comment achter te laten. Wij zijn benieuwd!  

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden