drie tips voor de perfecte catering

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af hoe ze het beste hun catering kunnen regelen, want catering is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een cateringpartij wat laten bezorgen, maar kun je ook live cooking catering laten verzorgen. Daarnaast zijn er ook nog in het te bestellen eten veel keuzes te maken. Ga je voor Spaanse catering of hebben je gasten misschien liever Italiaanse catering? In dit bericht hoop ik je graag een aantal praktische tips te kunnen geven waardoor jouw feest of partij een werkelijk succes wordt.

Wat is de doelgroep die je partij of feest bezoekt

Om de catering goed aan te laten sluiten bij het type persoon die je feest bezoekt, moet je natuurlijk eerst weten wie er allemaal komen. Maak voor jezelf een overzicht en bedenk jezelf wat deze persoon graag zou willen eten. Doe dit voor elke persoon, tel de antwoorden bij elkaar op en je hebt voor jezelf een goed beeld. Want iedereen is anders is zijn smaak en keuze naar eten.

Catering laten bezorgen of laten koken

In de wereld van catering zijn er twee veel voorkomende soorten van catering, namelijk: bezorgen en weggaan en live catering. Welke manier het beste is ligt een beetje aan het soort partij. Wil je gewoon lekker wat eten en hoef je je gasten niet te verrassen, dan is de drop off en run methode een prima keuze. Als je het evenement iets speciaals en luxe mee wilt geven dan is het geen gek idee om het eten door chefkoks klaar te laten maken. De koks maker er vaak zelf al een flinke show van en gasten zijn hiervan vaak onder de indruk.

 Oriënteer je goed op een cateraar

Tegenwoordig zijn er vele boordelingen van cateraars te vinden op het internet. Met een simpele zoekopdracht kun je al veel te weten komen over een bedrijf. Maak hier als potentiele klant dan ook gebruik van. Veel cateraars maken ook gebruik van een online foodboek, waar ze al hun gerechten en menu’s in aanbieden.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden