Ga je een eigen restaurant beginnen? 3 tips

Geplaatst op

Om van je restaurant een succes te maken heb je natuurlijk meer nodig dan lekker eten. Bij het beginnen van een restaurant zijn er veel zaken die je moet regelen. Het is niet gemakkelijk en je zult er goed over moeten nadenken wat je nodig hebt en ook hoe je er voor zorgt dat je genoeg klanten binnen krijgt om economisch succesvol te zijn. Ga je een eigen restaurant beginnen dan heb je vast al een plan, toch zullen we je nog even snel wat tips geven zodat je zeker een succes zult worden.

Houd goed bij hoeveel je nodig hebt

Dit is een valkuil voor veel restauranteigenaren zodra ze de zaak openen. Iedereen zal een schatting maken van het aantal klanten en net iets ruimer inkopen om niet zonder producten te komen zitten. Het is echter van groot belang zeker in het eerste jaar om goed bij te houden hoeveel klanten je op een dag hebt.

Zodra een restaurant haar deuren opent komen er vaak veel mensen een kijkje nemen. Even proeven om te zien of het wat is. Dit vertaalt zich vaak in een hoge aanloop in de eerste week of weken. Daarna echter ziet men vaak een afvlakking, hier rekening mee houden is belangrijk. Na enkele maanden kun je pas goed je inkopen doen, pas dan weet je ongeveer wat je normale aanloop is.

Gratis stockfoto met armstoel, binnen, binnenshuis

Denk aan de juiste horeca apparatuur

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, je huis tuin en keuken koelkast is niet voldoende om een restaurant mee te beginnen. Je bent beter af met degelijke, makkelijk schoon te houden horeca apparatuur. Een horeca vriezer is vaak van roestvrij staal, daardoor is deze makkelijk schoon te houden, ook is de vriezer robuuster en zal dus langer mee gaan bij veelvuldig gebruik. Een horeca vriezer is vaak ook een stuk groter, handig als je grote stukken vlees wilt opslaan bijvoorbeeld.

Naast een horeca vriezer heb je natuurlijk ook andere horeca apparatuur nodig. Denk bijvoorbeeld aan speciale koelkasten, horeca koffiezetapparaten en kookplaten. De keuken is het hart van je restaurant. Zet er professionele spullen neer.

Vergeet vooral niet je menu

Een goede menukaart doet wonderen. Houd het simpel en prijs je specialiteit aan. Zet geen tien gerechten op je kaart, kies er vijf en zorg dat je ze geweldig klaar kunt maken. Denk ook aan allergieën informatie en eventueel aan menukaarten in verschillende talen.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden