Hoe kiest u de beste horeca friteuse?

Geplaatst op

In heel wat verschillende horecazaken spreekt het voor zich dat een professionele friteuse niet mag ontbreken. Bij het aanschaffen van een specifieke horeca friteuse is het in de praktijk een absolute vereiste om rekening te houden met heel wat meer factoren dan wanneer u een gewone standaard friteuse voor thuis gaat bestellen. In de praktijk kan een horeca friteuse voor heel wat verschillende doeleinden worden ingezet. Zo kunt u er niet alleen lekkere vis en kip in frituren, maar wat ook te denken van heerlijke frietjes of kroketjes? Wilt u er absoluut zeker van kunnen zijn dat u kiest voor die ene horeca friteuse die al uw vooropgestelde verwachtingen moeiteloos zal weten in te lossen? Dan kunnen we u alleen maar aanraden om eerst even grondig de informatie op deze pagina door te nemen!

Keuze uit verschillende soorten horeca friteuses

Wanneer u een horeca friteuse wenst te kopen is het in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  • Een tafelmodel friteuse;
  • Een vrijstaande friteuse;
  • Een inductie friteuse;

In het merendeel van de gevallen wordt hiervoor een horeca friteuse eigenlijk niet gekozen voor een tafelmodel. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze uiteraard doorgaans slechts over een beperkte grootte beschikken. Hun kleine eigenschappen zorgen er dan wel voor dat ze moeiteloos op een werkbank geplaatst kunnen worden, daar staat tegenover dat het gewoon veel meer tijd in beslag neemt om grotere porties klaar te maken. Op dit vlak bieden zowel de vrijstaande horeca friteuses als de inductie exemplaren heel wat meer mogelijkheden.

Een horeca friteuse voor specifieke maaltijden

Dat het kopen van de beste horeca friteuse voor uw zaak soms wat voeten in de aarde kan hebben blijkt ook uit het feit dat er bepaalde, specifieke toestellen op de markt zijn terug te vinden voor bijvoorbeeld het bereiden van enkele concrete maaltijden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale donut friteuse te kopen. Het spreekt namelijk voor zich dat u de lekkerste donuts niet zomaar kunt maken in dezelfde friteuse als waar u frietjes in bakt. Ook olievrije friteuses evenals de ongelofelijk veelzijdige combi friteuses zijn mogelijks het overwegen waard. Het mag dus in ieder geval duidelijk zijn, u zult goed moeten nadenken over welke horeca friteuse nu voor u daadwerkelijk de beste keuze is.

Extra aandachtspunten bij een horeca friteuse kopen

Met bovenstaande informatie weet u alvast welke verschillende friteuses u mogelijks kunt gaan gebruiken in uw horecazaak. Dit is natuurlijk nog niet alles. Voordat u overgaat tot het aanschaffen van een specifieke horeca friteuse is het namelijk zo dat u ook nog eens rekening zult willen houden met een aantal extra aandachtspunten. Het gaat hierbij specifiek om:

  1. Het vermogen evenals de beschikbare capaciteit van de friteuse;
  2. Van welke energiebron er gebruik dient te worden gemaakt (gas of elektriciteit);
  3. Of uw horeca friteuse een enkele of dubbel pan dient te hebben;
  4. Over hoeveel manden uw friteuse dient te beschikken;
  5. Of uw horeca friteuse handmatig moet worden ingesteld of programmeerbaar is;
  6. Hoeveel de gebruikskosten precies bedragen;

Gaat u met betrekking tot het kopen van uw nieuwe horeca friteuse de nodige aandacht besteden aan de net aangehaalde punten? Dan zult u met absolute zekerheid kunnen vaststellen dat u uiteindelijk zult kiezen voor een toestel welke aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen! Voor een horeca friteuse of horeca magnetron, kunt u online op HorecaRama.nl terecht.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden