Hoe maak je thuis de lekkerste soep?

Geplaatst op

Een soep is een erg eenvoudig gerecht, maar er komt nog best wel wat bij kijken om een soep écht lekker te maken. Sommige zaken zijn vanzelfsprekend, maar er zijn ook nog een aantal onderdelen waar je misschien nog nooit echt over nagedacht hebt! In deze blog geven we je een aantal tips voor hoe je thuis de lekkerste soep kunt maken!

Gebruik het juiste water

Het hoofdbestandsdeel van soep is natuurlijk water, maar niet al het water is hetzelfde! Afhankelijk van de regio waar je woont, kan er nog wel eens behoorlijk wat kalk in je leidingwater zitten. Dit is niet per se schadelijk voor de gezondheid of iets dergelijks, maar je kunt soms wel een klein beetje proeven. Daarom raden wij aan om voor je soep gebruik te maken van gefilterd water. Een échte aanrader hiervoor zijn waterontharders, zoals die van www.waterontharder.com. Ze zorgen ervoor dat het water goed gefilterd wordt en daarom komt er altijd schoon en zacht water uit de kraan!

Snijd grote stukken

Men heeft vaak de neiging om de ingrediënten van de soep vrij klein te snijden. Ons advies is precies het tegenovergestelde: snijd grote stukken. Als richtlijn kun je hanteren dat er twee stukken op één eetlepel dienen te passen. Op die manier bereik je verschillende voordelen. De belangrijkste twee zijn dat je enerzijds meer smaak aan de soep als geheel geeft, maar anderzijds ook dat je elke hap weer bijzonder maakt. Anders wordt elke hap bijna hetzelfde!

Zet het vuur zachter en zachter

Soep is ideaal om langere tijd op het vuur te kunnen houden. Eeuwenlang stond er in elk huis altijd wel een pan soep op een vuurtje. Een grote pan blijft relatief lang warm met weinig energie en je kunt het daarom lang bewaren, zolang het maar warm blijft! Je kunt dus prima je soep op een lager vuurtje zetten en daar urenlang houden. De smaak van de soep zal niet verslechteren.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden