Hulp bij het bestrijden van ratten in je restaurant

Geplaatst op

Het is de nachtmerrie waar geen enkele restauranteigenaar op zit te wachten: ratten in je restaurant. Je hoopt dat ze vanzelf weggaan, maar juist bij restaurants is natuurlijk voedsel voor de beestjes te halen. Hoe gaat zo’n rat te werk en wat kun je ertegen doen?

Help, ratten in mijn restaurant!

Je zult de ratten zelf misschien niet altijd zien, omdat ze ’s nachts nachtelijk zijn en voedsel zoeken. Je moet echter wel de tekenen van besmetting kennen die je kunnen attenderen op hun aanwezigheid. Eenmaal gevonden, kunt je de juiste controlemaatregelen nemen.

Een van de meest voor de hand liggende tekenen van besmetting is de uitwerpselen van ratten. Andere tekenen van een rattenplaag zijn:

  • Knagende of krassende geluiden op de zolder of de muren
  • Knaagsporen rond het dak of de dakrand van het restaurant
  • Ze zelf spotten of horen bij of in elektriciteitskabels, daken, het terras en in fruitbomen.
  • Knaagschade aan elektrische draden in het restaurant
  • Vetsporen als ze regelmatige routes door bijvoorbeeld de keuken afleggen
  • Nesten gevonden in de isolatie van het restaurant

Eenmaal binnen kan de rattenpopulatie snel groeien. Een vrouwtje kan een nestje van vijf tot acht baby’s krijgen. In warme, tropische gebieden broeden ratten het hele jaar door en vrouwtjes kunnen tot drie nesten per jaar krijgen.

Wat kun je ertegen doen?

Ratten voorkomen kun je op verschillende manieren doen. Als dat nog niet genoeg oplossing biedt, dan kun je altijd nog ratten bestrijden door een preventiebedrijf in te schakelen.

Hou het restaurant en dus ook de keuken spik-en-span

Beperk de rommel tot een minimum en verplaats voorwerpen uit de buurt van de muren, zodat je kunt controleren wat er achter de muren schuilgaat. Minder rommel betekent minder plekken om te verstoppen. Zorg ervoor dat het afval in gesloten bakken wordt bewaard en maak de leidingen en afvoerkanalen regelmatig schoon als dat mogelijk is.

Verwijder potentiële voedselbronnen

Dit kan worden gedaan door droog voedsel in goed gesloten verpakkingen te bewaren, ervoor te zorgen dat het voedsel niet op de toonbank blijft liggen en gemorst voedsel op te ruimen.

Ratten laten bestrijden door een professional

Of je nu te maken hebt met een plaagdierprobleem of er gewoon op uit bent om het te voorkomen, het is belangrijk dat je weet met wie je contact moet opnemen. Het is de rol van een plaagdierpreventiebdrijf om volledig op de hoogte te zijn van de laatste wetswijzigingen in hun vakgebied.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden