Is het veilig om sushi te eten tijdens de zwangerschap?

Geplaatst op

Doorgaans wordt het afgeraden om sushi te eten tijdens de zwangerschap. Toch is het over het algemeen veilig om sushi en andere gerechten met vis te eten, maar bij bepaalde vissoorten is het noodzakelijk dat op een bepaalde manier behandeld is. Beperk in ieder geval de hoeveelheid vis die je tijdens de zwangerschap eet, bijvoorbeeld van tonijn en vette vis. In dit artikel geven we je meer informatie over het eten van sushi tijdens de zwangerschap.

Sushi met rauwe vis

Rauwe vis bevat in sommige gevallen parasitaire wormpjes die je ziek kunnen maken. Deze wormen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, daarom is het eten van sushi met rauwe vis niet veilig.

Een worminfectie kan leiden tot:

  • ernstige buikpijn
  • misselijkheid en braken
  • diarree

Een infectie kan ook een allergische reactie veroorzaken. In zeldzame gevallen is een worminfectie zelfs fataal. Het invriezen van rauwe wilde vis doodt wormen en maakt het eten veiliger.

Sushi met gezouten vis

Net als invriezen doden de methoden zouten en pekelen ook de wormen. Daarom is het veiliger om sushi met gezouten vis te eten.

Sushi met schelpdieren

Veel sushi bevat schelpdieren, zoals garnalen en krabben. Het eten van schelpdieren is niet veilig, tenzij ze voldoende gekookt zijn. Als je sushi wilt eten in een restaurant, vraag dan of de schelpdieren gekookt zijn.

Sushi in winkels en restaurants

Veel van de sushi die in winkels wordt verkocht, is niet ter plekke gemaakt. Sushi uit winkels zou te eten moeten zijn, want die vis wordt ingevroren. Desalniettemin blijft er altijd een risico bestaan, ook in restaurants. Om volledig veilig en zeker te zijn, is het dan ook beter om geen vis te eten. Gelukkig bieden veel sushirestaurants ook heerlijke soepen, rijst-, vlees- en grilgerechten. Of kies voor vegetarische sushi, bijvoorbeeld met komkommer.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden