Koffiemachine onderhouden met deze tips!

Geplaatst op

Als je de beste koffie wilt schenken, moet je ervoor zorgen dat je espressomachine schoon is en goed werkt. Daarom moet het reinigings- en onderhoudsproces je prioriteit zijn. Je kunt elke dag vele kopjes koffie zetten. Je koffiemachine moet dus hard werken. Je moet deze machine dagelijks en wekelijks schoonmaken. Indien nodig kun je ook ontkalkingstabletten gebruiken om kalkaanslag en vlekken op je machine te verwijderen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om de levensduur van je espressomachine te verlengen.

Maak de machine altijd elke dag schoon

Je espressomachine kan de beste koffie zetten als deze in goede staat verkeert. Je moet de machine dus schoon houden door deze elke dag schoon te maken. Na gebruik moet je het stoompijpje afvegen. Het is ook noodzakelijk om het pijpje voor en na gebruik te reinigen. Je moet de groepskop doorspoelen om de oude koffieprut en olie te verwijderen. Aan het einde van elke dag moet je een volledige backflush doen. Je moet ook de afvoerslang, de filtermand en het portafilter reinigen. Let op welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Zorg ervoor dat je de machine goed afspoelt om te voorkomen dat je vervuilde drank serveert.

Onderhoud de onderdelen van de machine

Naast het reinigingsproces dien je de staat van machineonderdelen te controleren. Je moet bijvoorbeeld de scherpte van de maalschijven controleren. Botte bramen kunnen een schril geluid veroorzaken. Ook zal het de koffie niet perfect kunnen malen. Je moet dit onderdeel dan vervangen als je merkt dat het bot is. Zorg er ook voor dat je water schoon is. Zo bescherm je je machine tegen kleine restanten en ongewenste mineralen. Vervolgens moet je elke zes maanden de pakkingen van de koffiemachine vervangen om ervoor te zorgen dat deze machine goed blijft werken.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden