Mooie en stijlvolle wijnmeubels

Geplaatst op

Ben je net als ik een echte wijnliefhebber? Dan moet je echt een keer naar de wijnvelden in Italië en/of Frankrijk. Sowieso is dit prachtig om te zien, maar het is ook leuk en leerzaam om eens bij een wijnboer te gaan kijken. Als je van te voren wat informatie in wint kun je regelen dat je een rondleiding krijgt bij het wijn maken.
Wat overigens ook echt een aanrader is, dat zijn de wijnmakers en wijnvelden in Hongarije. Misschien minder bekend maar minstens net zo mooi. En daarbij, de wijnen in Hongarije zijn ook erg lekker maar wel een stuk goedkoper.

Maar waar ik het eigenlijk over wil hebben in dit blog zijn wijnmeubels. Als je een echte wijnliefhebber bent, dan wil je waarschijnlijk in je huis wel wat items hebben staan die verwijzen naar wijn. Bijkomstig punt bij wijnmeubels is dat ze vaak erg praktisch zijn.
Hieronder meer over wijnmeubels.

Wijnmeubel wijnrek

Allereerst is het leuk om in de woonkamer een vaste plek te hebben waar je wat wijnflessen kunt stallen. Dit kan met een sierlijk meubel dat er op is gemaakt om wijnflessen in te leggen. Het meest zie je het meubel dat de vorm van een regelaar kastje of bijzet tafeltje heeft. Daarin kun je dan een flesje of acht a tien plaatsen.
Persoonlijk vind ik iets aparts altijd wel leuk. Iets wat niet iedereen heeft. Zo zijn er ook methodes om wijnflessen allemaal onder elkaar te plaatsen. Dit meubel gaat dan ook de hoogte in. Dit kan zijn vanaf de grond tot aan het plafond.

Wat ook erg leuk is, is een grote (dit kan ook een kleine zijn) houten plaat tegen de muurt in je woonkamer. Aan deze houten plaat zitten dan weer plankjes waarop de wijnflessen gelegd kunnen worden. Zodoende zijn de wijnflessen nog meer aanwezig in je kamer. Als leuk detail kun je hierboven dan bijvoorbeeld spotjes plaatsen zodat de wijnflessen in het licht liggen.

Wijntafel

Naast meubels om de flessen in op te slaan is het ook wel leuk om een speciaal plekje te hebben waar je de wijn kunt nuttigen. Hiervoor kun je een mooie wijntafel plaatsen. Dit kan zijn in de vorm van een bartafel. Zet hier een paar krukken omheen en je hebt een mooi hoekje waar je samen met vrienden of familie van een goede wijn kunt genieten.

Wijnvat als bijzettafeltje

Je kunt ook een gebruikt wijnvat in de woonkamer zetten. Deze kan bijvoorbeeld een open kant hebben waar je dan wijnflessen in kunt leggen.
De bovenkant van het vat kan dienen als bijzettafeltje. Ook hierop kun je bijvoorbeeld een wijnfles zetten met een paar wijnglazen ernaast.

Bron: Wineandbarrels.nl

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden