Nuttige dingen om te weten over bakken met chocolade

Geplaatst op

Als het tijd is voor een dessert, ben ik net zo voorspelbaar als wat. Ik ga rechtdoor voor het item met de meeste chocolade elke keer weer. Taart, brownies, koekjes, koekjes, chocolade ondergedompelde snoepjes alles heb ik al eens gemaakt En als je deze lekkernijen thuis bakt, zijn er een paar handige tips om in gedachten te houden over het werken met chocolade die je een beter en smaakvoller dessert geeft.

Een lang gekarteld mes is de gemakkelijkste manier om chocolade te hakken

Voor grote stukken en zware repen chocolade is een kartelmes de makkelijkste en snelste manier om het op maat te snijden.

Versterk de chocoladesmaak van het dessert met espresso

Verhoog de chocoladesmaak van het recept door een scheutje espresso of een paar lepels extra donkere koffie toe te voegen samen met de vloeibare ingrediënten, of zelfs espresso poeder. Het zal de chocoladesmaak echt verbeteren zonder een sterke koffiesmaak toe te voegen.

Voor gesmolten chocolade, sla de snippers over en ga voor het echte werk

Tenzij een recept specifiek om chocoladesnippers vraagt, bewaar ze in de bijkeuken en gebruik in plaats daarvan echte chocolade vooral bij het smelten van chocolade. snippers werden geformatteerd om hun vorm te kunnen behouden, dus er zijn betere keuzes wanneer een recept vraagt om gesmolten chocolade. Goede chocolade kun je online bestellen. Je weet dan zeker dat je de juiste kwaliteit chocolade gebruikt. Toch wel handig als dat het belangrijkste ingrediënt van het dessert is.

Gebruik warm water om de chocolade te smelten

Er zijn meer dan een paar manieren om chocolade te smelten, maar je kunt het beste au bain-marie verwarmen. Je kunt niet alleen zien wat er gebeurt, maar je hebt ook meer controle over het proces en hebt minder kans om je chocolade te verbranden dan wanneer je een dubbele boiler of de magnetron zou gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden