Tips om de horeca keuken in te richten

Geplaatst op

Wanneer je een restaurant wilt inrichten, of wilt herinrichten, komt hier een hoop werk bij kijken. Het is belangrijk dat je je hierbij laat adviseren. Zo zorgt dit in de toekomst voor een hoop extra efficiëntie. Wel zijn er een aantal tips waar elke horeca-ondernemer profijt van zou kunnen hebben.

Waar houd je rekening mee bij het inrichten van de keuken

Voordat je een restaurantkeuken kan inrichten, is het allereerst van belang dat je weet wat hierin moeten komen. Zo is het niet alleen de keuken zelf waar je rekening mee dient te houden. Zo bestaat een restaurant keuken uit een productiekamer, personeelskamer, stockageruimte, opslagruimte. Wanneer je een keuken goed in wilt richten, zul je ervoor moeten zorgen dat deze drie onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd.

Tips voor het inrichten van de keuken

Allereerst is het van belang dat jouw keuken voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. De HACCP-wetgeving is van groot belang voor horeca-ondernemers. Wanneer je een keuken inricht, is het van belang dat je ervoor zorgt dat de hoeveelheid handelingen beperkt kunnen worden. Zo is er veel apparatuur dat bij kan dragen aan een efficiëntere werkwijze. Het is aan te raden om vooraf iets meer te investeringen in de materialen. Hier zul je namelijk een langere tijd profijt van hebben. Een andere tip is dat je je keuken geregeld moet schoonmaken. Bij de inrichting van een keuken kan je hier rekening mee houden. Dit bespaart je in de toekomst elke dag tijd. Daarnaast is het sterk aan te raden om ervoor te zorgen dat de koks genoeg ruimte hebben om te lopen. De keukens zijn vaak overvol en hierdoor kan er niet meer efficiënt gewerkt worden. Een andere echte aanrader is het kopen van een koelkast voor de horeca. Wel is het hierbij van belang dat je goed nadenkt over de gewenste inhoud (in liters) van de koelkast.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden