Weekendje Nijmegen: de leukste hotspots

Geplaatst op

Heb je een romantisch weekend weg gepland in Nijmegen? Of ga je er binnenkort een dagje shoppen? Er zijn een aantal hotspots die je echt niet mag missen. Er is genoeg te doen om je meerdere dagen te vermaken en ook kun je er heerlijk eten en drinken. Bewonder de prachtige architectuur in de stad en bezoek de vele winkels aan de Lange Hezelstraat. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij je straks optimaal toerist in eigen land kan voelen. 

Ontdek de oudste stad van Nederland

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en dit kun je in verschillende delen van het centrum terugzien. Het centrum is namelijk een mix van Middeleeuwse en moderne architectuur. De reden hiervoor is dat Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog deels gebombardeerd is. De Nijmegenaren hebben dus een deel van de stad opnieuw moeten bouwen. De stad beschikt dan ook over een aantal prachtige historische monumenten. Het Waaggebouw op de Grote Markt is niet te missen en praktisch om de hoek staat de Sint Stevenskerk. Bewonder de bijzondere gebouwen en slenter door de oude straatjes. 

Winkelen in Nijmegen

Naast de bijzondere historische monumenten, kun je ook heel goed shoppen in Nijmegen. Het ontdekken van het oude stadscentrum kun je heel goed combineren met een middagje winkelen. In de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, vind je veel verschillende winkels. Van grote ketens als H&M tot echte Nijmeegse boetiekjes: je vindt het er allemaal. De stad staat zelfs al jarenlang in de top 3 als het gaat om de grootste diversiteit aan winkels. Behalve in de Lange Hezelstraat zijn er natuurlijk nog meer leuke plekjes om te shoppen. Zo zijn er ook veel speciale winkels in Nijmegen Oost en in Dukenburg vind je een overdekt winkelcentrum. 

Lekker eten en drinken

Na al dat shoppen is het tijd voor een lekker hapje en drankje. Gelukkig zijn er in de oudste stad van Nederland ook heel veel gezellige restaurants. Een voorbeeld van een geliefd restaurant in Nijmegen is Juliette. Het restaurant is iedere dag vanaf 08:00 `s ochtends tot na middernacht geopend. Je kunt er dus niet alleen dineren, maar ook ontbijten of borrelen. Heb je zin in een lekker tussendoortje? Er wordt gezegd dat je bij de Blonde Pater de allerbeste koffie en appeltaart kunt krijgen. 

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden