Welke soort koelkasten zijn er allemaal?

Geplaatst op

Je bent op zoek naar een nieuwe koelkast. De vraag is dan natuurlijk: welke koelkast neem ik? Ga ik voor een mooie Amerikaanse koelkast, een tafelmodel koelkast of een inbouwkoelkast? Zoals je al kunt zien, zijn er vele verschillende soorten koelkasten. We zetten de meest gekochte koelkasten voor je op een rij.

Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn ware blikvangers voor in uw keuken. Deze brede koelkasten hebben twee deuren naast elkaar en zijn breder dan gewone koelkasten. Daarnaast zijn er nog extra grote modellen, met aan beide kanten twee deuren. Een Amerikaanse koelkast is een goed idee voor gezinnen die veel eten in hun koelkast willen bewaren en invriezen. Daarnaast zit er in de deuren ook opslagruimte voor bijvoorbeeld flessen.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is voor de echte wijnliefhebbers. Het is namelijk – zoals de naam al zegt – een koelkast om jouw wijnvoorraad in op te slaan. Door wijn op de juiste temperatuur te bewaren, behoudt het zijn smaak en kwaliteit. Een wijnkoelkast is dus zeker een goed idee voor wijnliefhebbers.

Inbouwkoelkast

Een inbouwkoelkast past mooi bij de rest van je keuken; hij wordt als het ware ingebouwd in de keuken – zoals de naam al zegt. Er zijn meerdere soorten inbouwkoelkasten en de soort inbouwkoelkast die het beste bij jouw keuken past, zal aan de grootte van je keuken liggen. De meest gebruikte is de kastmodel koelkast.

Dubbeldeurs koelkast

In deze koelkasten, die ook wel side by side koelkasten worden genoemd, zit het koel- en vriesgedeelte naast elkaar. Dit is ruimtebesparend en dat is precies waarom ze een populaire keuze zijn bij veel huishoudens. Je zou kunnen zeggen dat een Amerikaanse koelkast een soort dubbeldeurs koelkast is. Deze koelkasten zijn vaak ook voorzien van een water- en ijsdispenser.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden