Wijnglazen voor witte en rode wijn

Geplaatst op

Als je nieuw servies gaat aanschaffen mogen goede wijnglazen ook zeker niet ontbreken. Het is belangrijk dat je fijne wijnglazen hebt die passen bij je andere glazen. Zo combineert het allemaal mooi met elkaar. Ook is het mooi dan je allemaal dezelfde wijnglazen hebt. Als je dan vrienden of familie uitnodigt voor een drankje heeft iedereen hetzelfde glas. Dit ziet er mooier en stijlvoller uit dan wanneer iedereen net een ander soort wijnglas heeft.

Je kunt wijnglazen vaak ook per set aanschaffen dus dit is altijd handig om te doen. Aan 1 los wijnglas heb je dus niet zo heel veel. Ook is het belangrijk dat je voldoende wijnglazen in huis hebt. De hoeveelheid wijnglazen hangt af van de gasten die je wilt uitnodigen. Als je nooit veel gasten tegelijk uitnodigt of als je gasten geen wijn drinken heb je er minder nodig dan wanneer bijna al je gasten wijn drinken en je veel feestjes geeft waarbij veel mensen uitgenodigd worden. Houd hier dus allemaal rekening mee met het aanschaffen van wijnglazen. Verder in dit artikel geef ik je nog wat informatie over de verschillende soorten wijnglazen.

Witte wijnglazen

Zoals je misschien al wel wist heb je witte wijnglazen en rode wijnglazen. Het is dus van belang dat je het juiste glas geeft bij de juiste wijn. Sommige gasten zullen hier wellicht meer waarde aan hechten dan anderen, maar zorg dat je beiden soorten glazen in huis hebt, dan is het altijd goed. De witte wijnglazen zijn in verhouding tot de rode wijnglazen een stuk smaller en lopen hierdoor ook vaak wat spitser. Als je de 2 soorten glazen naast elkaar zet zie je dat de bovenkant bij de witte wijnglazen kleiner is.

Rode wijnglazen

De rode wijnglazen zijn in tegenstelling tot de witte wijnglazen juist wat breder aan de bovenkant. Het grootste verschil tussen deze 2 soorten glazen zit hem dus in de kelk (de bovenkant van het glas). De rode wijnglazen hebben vaak een grotere kelk doordat deze wijn meer zuurstof nodig heeft om de beste smaak te kunnen proeven. Rode wijn is namelijk over het algemeen wat complexer qua smaak en aroma dan de witte wijn. Voor echte wijnkenners is de keuze van het glas dus belangrijk, maar ik kan me voorstellen dat het veel mensen niet zo heel veel uitmaakt in welk glas je een bepaalde soort wijn serveert. Toch is het wel goed om hiervan op de hoogte te zijn.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden