Zorg voor betere resultaten met koffie

Geplaatst op

Wil je je eigen productiviteit of dat van je team verhogen? Zorg dan voor een goede bak koffie in de ochtend! Koffie is door de geschiedenis heen gebruikt door vele grote denkers, muzikanten en artiesten. Ontdek hoe je de productiviteit kunt verhogen met koffie.

 

1. Koffie verbetert het fysieke uithoudingsvermogen

Het is gebruikelijk voor atleten om koffie te consumeren voor een wedstrijd. Cafeïne uit koffie verbetert de fysieke prestaties. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die zich bezighoudt met handenarbeid en sport, maar ook voor iedereen die dagelijks lange dagen maken.

 

2. Koffie beschermt onze hersenen

De oliën in koffie zijn unieke krachtige neurologische ontstekingsremmende middelen die de hersenen daadwerkelijk beschermen tegen stress en DNA-schade. Een ontstoken brein is zeker een slecht functionerend brein. Regelmatige consumptie van koffie kan onze hersenen voor de lange termijn gezond houden. Zorg ervoor dat je een Franse pers, goudfilter of een goede espressomachine gebruikt om deze kostbare oliën te bewaren!

 

3. Koffie verhoogt de energie

Studies tonen aan dat cafeïne de beschikbaarheid van energie in het lichaam verhoogt. Cafeïne in koffie verhoogt de energiestofwisseling in de hersenen. Het verbetert ook de longfunctie en de zuurstofopname, wat resulteert in een betere stofwisselingsefficiëntie.

 

4. Koffie verbetert de motorische functies

Terwijl de meesten van ons weten dat cafeïne het algemene vermogen heeft om ons te stimuleren en onze vaardigheden te verbeteren, tonen studies aan dat het niet alleen cafeïne is die verantwoordelijk is. In feite heeft koffie in normale hoeveelheden het vermogen om zowel onze cognitieve als fysieke motorische zintuigen te verbeteren. De consumptie van een dagelijks kopje joe kan je langer aan de gang houden. Koffie zorgt ervoor dat de afname van de motorische en cognitieve functie afneemt naarmate we ouder worden, een koffieritueel kan je dus later in je leven goed van pas komen.

 

5. Koffie Verhoogt de focus en aandacht

Er zijn verschillende studies die de effecten van cafeïnegebruik op de visuele aandacht hebben onderzocht. De meeste van deze studies hebben geconcludeerd dat cafeïne – gevonden in koffie – zowel de korte als de lang termijn aandacht verhoogt (je focus over een langere periode van tijd).

Meer is echter niet beter als het gaat om koffie; er is een punt van afnemende opbrengsten. Er is maar één kopje koffie nodig om onze focus en aandacht te vergroten. Elk extra kopje leidt niet per se tot meer focus.

 

6. Koffierituelen verhogen de creativiteit

We weten dat koffie ons vermogen om te focussen verbetert, maar belemmert dit ons creatieve denkvermogen? Uit onderzoek blijkt dat koffie mensen daadwerkelijk kan helpen om creatiever te zijn.

Het onderzoek komt echter niet specifiek voort uit een chemische reactie van het drinken van de koffie zelf; de koffie zelf inspireert. Koffie kan een sociaal moment zijn en als je zelf koffie zet, kan het een creatieve daad op zich zijn. Samenkomen met vrienden en collega’s bij een kopje koffie kan sociale barrières doorbreken, wat leidt tot vrijere gesprekken. beter nog, over een kampvuur ooit!

 

7. Koffie helpt je om dingen sneller te leren

Hoeveel productiever zou je zijn als je sneller dingen zou kunnen leren? Goed is er goed nieuws, een studie meldt dat de inname van 200 mg cafeïne – 2 kopjes koffie waard – de hersenen ertoe aanzet om woorden en zinnen sneller te identificeren. Uit de studie is ook gebleken dat koffieconsumptie leidt tot een beter kortetermijngeheugen en een groter vermogen om problemen op basis van de rede op te lossen. Of je nu een nieuwe vaardigheid leert, een nieuwe hobby probeert of gewoon met papierwerk in de weer gaat, koffie kan je productiviteit een boost geven.

 

Waar wacht je nog op? Zorg voor perfecte koffie op de werkplek. Je kunt natuurlijk ook het werk naar de koffie brengen. Verschillende cafés of koffiebarren bieden werkplekken en vergaderruimtes aan. Voor een vergaderlocatie in Den Haag kun je bijvoorbeeld terecht bij Capriole Café, waar ze een eigen koffiebranderij hebben.

Gerelateerde berichten

Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten

Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...

Lees meer

Over ons

Op bekijkmenu.nl vind je tal van leuke blogs om de nodige inspiratie op te doen. Lees snel tal van leuke blogs

Contactgegevens

Via info @ bekijkmenu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden